1977 - 1980: De aanloop

Er waren eens …
een paar bevlogen tennisfanaten, met kleine kinderen, pas aangeland in Varsenare. Het waren Johan en Guido en ’t was in ’t jaar 1975.
Johan heeft meer “briquepilé” gezien dan rijstpap, dit uiteraard als kleine gast in Nieuwpoort waar zijn vader, als gemeenteontvanger, een tennisclub hielp oprichten en waar zijn voordeur, bij wijze van spreken, opende op een tenniscourt van TC Issera.
Guido stond in 1964 als stichtend lid aan de wieg van Tennisclub Sint-Michiels, in Het Boudewijnpark notabene ! Ze begonnen met 1 terrein in beton en onder impuls van de toenmalige burgemeester Van Maele, die zag dat er een klein maar enthousiast bestuur zijn schouders onder een tennisclub stak, kregen ze het jaar daarop al 3 terreinen en een plaats voor een eigen clubhuis. TC Sint-Michiels werd en is nog steeds een bloeiende tennisclub tussen de andere “groten” van Brugge.

Johan en Guido waren beiden reeds ettelijke jaren lid “in ’t Boudewijnpark”, een sociale tennisclub bij uitstek met veel jeugd en een prachtige sfeer.
In de wetenschap dat een dergelijk initiatief zeker zou aanslaan in Jabbeke, begonnen ze met goede moed aan het project “hoe stichten we ook hier een tennisclub?”…
Maar initiatief nemen in een “gemeentelijke context” is toch een beetje een stukje van jezelf verliezen…

In 1977 werden de eerste stappen richting gemeente gezet: de leden van de sportraad, de schepenen, de ex-burgemeester en de burgemeester werden gecontacteerd en er werden gemeenteraadszittingen bijgewoond…met in 1979 als finaliteit de bemerking dat een tennisclub nogal elitair was en dat het enige tennisterrein in Varsenare door elke inwoner gebruikt moest kunnen worden (na het vragen van de sleutel van de omheining op het gemeentehuis!) Anders gezegd : een tennisclub zag het gemeentebestuur niet zitten, was overbodig, niet nodig…
[Ironisch maar waar: in 2009 werden door de gemeente in Varsenare nieuwe tennisterreinen aangelegd, juist op de plaats waar we in 1979 gepleit hadden om ze aan te leggen…]
Na deze koude douche en een 2-tal jaren tijdverlies, kwam Guido eerder toevallig in contact met Omer Vanslembrouck.  Omer kweekte een massa kerstsparretjes: 1.000 welgeteld, en wij kunnen het weten, want samen met de stichters van LOGAN en de familie Vanslembrouck hebben we ze in 1980 allemaal verplant om 2 tennisterreinen aan te leggen…!
Dankzij het geloof in een paar mensen en het risico dat Omer wilde nemen, werd tennis in clubverband mogelijk in Jabbeke. We zijn er Omer nog steeds onvoorwaardelijk dankbaar voor!

  

Maar wie waren de mensen die Logan uit de zandgrond en de achtertuin van Omer getild hebben? Wel, op familiefeestjes gebeuren er soms geweldige dingen, ook in 1979.
Op zo’n bijeenkomst van de familie, waarschijnlijk na een paar pousse-cafés, sloegen we de handen in elkaar en om de ploeg en kwam LOGAN virtueel tot stand. De locatie was gekend, de naam nog niet, de leden waren vooral familie en een brede vriendenkring.

De naam werd - toppunt van spitsvondigheid - een samenvoeging van de namen van de stichters, “L” van Luc Verpoort, “O” van Omer, “G” van Guido, “AN” van Jan De Velder. Op Omer na, waren zij allen familie van Trui en Guido. Als kroon op het werk ontwierp Jan De Velder het logo dat nog steeds onze club siert.
Het prille begin van TC LOGAN situeert zich dus in het jaar 1980.

Sponsors

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider